Societat 25/08/2012

Els bombers es volen enfrontar a tramuntana abans de donar per controlat el foc a Madremanya

L'incendi ja ha cremat 222 hectàrees i ha generat "fumaroles" tot el dia, segons el delegat d'Interior a Girona, Albert Ballesta. Quan pari la pluja que ha caigut aquest dissabte a la tarda i el vent es reforci podria haver-hi més revifades

Ara
1 min
Un bomber treballant a la zona de l'incendi de Madremanya aquest dissabte, 25 d'agost / ROBIN TOWSEND

BarcelonaNo diran blat fins que sigui al sac i ben lligat. Els bombers es resisteixen a donar per controlat l'incendi de Madremanya, que ja ha cremat 222 hectàrees, fins que s'enfrontin amb la tramuntana reforçada que s'espera aquest dissabte al vespre i es comprovi que no hi ha revifades importants. Així de clar ho ha deixat el delegat d'Interior a les comarques gironines, Albert Ballesta, en una compareixença davant de la premsa aquest dissabte poc abans de dos quarts de set de la tarda.

"Ara pararà la pluja i la tramuntana es reforçarà, i serà més forta cap al vespre. Per tant, no volem dir que està controlat perquè avui, durant tot el dia, hi ha hagut fumaroles, encara que veieu flama", ha advertit. "Hem treballat molt intensament tot el dia, amb 55 dotacions terrestres i diverses d'aèries, ara encara n'hi ha tres. I hem treballat amb set màquines desbrossadores per perimetrar molt bé l'incendi i evitar que s'escampi, i tot i així hi ha hagut petites revifades, hem de ser prudents i volem veure com reacciona el foc amb la tramuntana de nit", ha argumentat el delegat.

Segons les dades de mitja tarda, la tramuntana bufava a 55 km/h al cap de Creus, i es preveia que la força anés augmentant, cosa que pot complicar les feines d'extinció un cop ha parat la pluja de primera hora de la tarda.

Tanmateix, la situació és de tranquil·litat i ja s'ha permès tornar a casa els habitants del nucli de Vilosa.

stats