Societat 03/11/2011

Pluges de fins a 100 litres

Diverses tongades de ruixats faran imprescindible el paraigua gairebé arreu almenys fins dissabte

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaEl dia ha començat amb el gruix dels xàfecs concentrat sobretot a la Catalunya Central, de moment amb menys ruixats dels previstos, però amb alguns registres que ja superen els 40 litres en comarques com l’Anoia, el Baix Penedès o l’Alt Camp. Durant el dia les pluges es podran fer presents arreu, però seran especialment abundants al Pirineu i a la Catalunya Central. A la tarda aniran a més també a la costa, sobretot a les comarques de Girona i de Barcelona, on alguns xàfecs també hi seran intensos i abundants. Tot això amb temperatures molt suaus i molt poca sensació de fred. El vent de sud bufarà amb cops de més de 50 km/h en alguns sectors del Pirineu i de la costa. Meteocat té actius diversos avisos de situació de risc per pluja i vent.

Els mapes continuen canviant molt els pronòstics d’un dia per l’altre, i avui apunten a que la inestabilitat podria continuar en alguns sectors de cara al cap de setmana. De moment demà el dia començarà amb un temps insegur, i a la tarda es repetiran els xàfecs a moltes comarques. Un altre cop alguns dels ruixats seran intensos i s’aniran produint de forma irregular ben bé fins a la matinada.

Dissabte els ruixats continuarien al nord, especialment al Pirineu. En general el dia seria insegur i les temperatures farien una clara davallada. Molta més sensació de tardor de cara al cap de setmana, ben bé uns 5 graus menys. Diumenge el temps no milloraria gaire, poques clarianes i encara alguns ruixats, novament més probables al nord que al sud. A les Illes els xàfecs seran intensos i abundants durant tot el cap de setmana.

Trobareu més detalls de la previsió a www.ara.cat/meteo.

stats