Meteorologia
Societat 09/10/2011

Pluja o plugim... d'estels?

La brillantor de la lluna va reduir notablement la visibilitat de les Dracònides

Marc Candela
2 min

BarcelonaFinalment la lluna va fer força la guitza a l'hora de gaudir de la pluja d'estels d'aquesta passada nit. El cel pràcticament ras i l'excel·lent visibilitat que ens havia deixat l'entrada de vent de nord feia preveure que podríem observar una pluja de les Dracònides especialment intensa.

De fet, qui ha tingut una mica més de paciència haurà pogut veure algun estel. Però la lluna, que serà plena aquest dimecres, ha deixat el cel massa lluminós i no ha permès que el nostre ull arribés a percebre la gran majoria d'estrelles fugaces -que, cal remarca-ho, sí que han arribat a caure.

En tot cas, aquest plugim d'estels serà l'única precipitació que esperem en força dies. Avui diumenge també gaudirem de cel bàsicament serè -només a les Illes els núvols encara faran la guitza a estones- i, almenys fins divendres, el sol s'imposarà gairebé sense excepcions.

El vent de nord, que aquesta matinada encara ha bufat amb cops de fins a 108 km/h a Portbou, 77 a l'Hospitalet de l'Infant, 68 a Roses o 64 a la Sénia, avui anirà a menys: la tramuntana afluixarà a l'Empordà i el mestral desapareixerà definitivament de les terres de l'Ebre entre mig matí i migdia.

Tot plegat acompanyat d'una sobtada recuperació de les temperatures. L'ambient tardorenc d'ara a primera hora anirà deixant pas a un migdia força suau, amb màximes que repuntaran 1 o 2 graus més que no pas ahir. L'ascens tèrmic encara es farà més evident a partir de demà dilluns, quan moltes màximes ja superaran els 25. De fet, els migdies gairebé d'estiu ens acompanyaran durant tota la setmana vinent i només a les planes i fondalades interiors el fred es mantindrà força viu... a primera hora del dia.

Trobareu més informació a www.ara.cat/meteo.

stats