Societat 27/07/2014

Polèmica per les 'entrades pobres' en molts edificis de luxe de Londres

Els promotors, obligats a destinar part dels immobles a habitatges de protecció oficial, construeixen i anuncien accessos diferents per a inquilins de diferent nivell adquisitiu

Ara
1 min
Imatge del reportatge de 'The Guardian' sobre les 'portes pobres'

BarcelonaDesprés de l'escàndol de les punxes antirodamons als portals, una nova polèmica sacseja Londres pel classisme que es plasma en mesures segregacionistes en edificis d'alt 'standing'. Es tracta de les anomenades 'portes pobres', un truc que s'han empescat els promotors d'immobles de luxe per no perdre clientela d'alt nivell en veure's obligats a reservar part dels habitatges com a pisos de protecció oficial.

El fet de condicionar les llicències de construcció a aquestes reserves va ser una política impulsada per l'exalcalde laborista Ken Livingstone, en el càrrec des del 2000 fins al 2008, per garantir l'existència d'habitatges de protecció oficial dignes i evitar guetos. I els empresaris que volen vendre la resta de pisos d'aquests blocs a milionaris han trobat la manera de reduir al mínim la barreja interclassista. Segons el diari 'The Guardian', que ha investigat els fets, nombrosos edificis ja tenen dues entrades: un vestíbul glamurós i ben decorat amb materials nobles i un altre de més discret per als inquilins que paguen menys. Així uns i altres no han de trobar-se a l'escala o l'ascensor. Fins i tot hi ha casos en què els trasters i altres instal·lacions comunitàries estan separades.

El Partit dels Verds ha denunciat el cas. Considera que "aquesta tendència demostra menyspreu per la gent corrent i indica que els promotors volen vendre aquests pisos a inversionistes que no es volen barrejar amb la població local".

La veu d'alarma ha arribat també a Nova York, on la premsa comença a denunciar alguns casos de 'portes pobres'. L'alcalde, Bill de Blasio, ha anunciat que prendrà mesures contra aquest fenomen immobiliari.

stats