SOCIETAT
Societat 16/07/2012

Un jutge i la Policia Nacional irrompen a la seu central dels Mossos per unes escoltes a 'narcos'

El jutge vol una còpia de les gravacions originals d'unes converses amb narcotraficants, ja que, assegura, les aportades pels Mossos "tenen errors"

Laura Díaz-roig
1 min
El jutge Joaquín Aguirre, a la porta del complex Egara dels Mossos d'Esquadra, escorcollat per ordre seva amb la Policia Nacional espanyola / EFE

BarcelonaEl titular del jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, ha irromput aquest dilluns al complex central dels Mossos d'Esquadra a Sabadell, acompanyat per agents de la Policia Nacional.

El jutge, que investiga un cas de corrupció policial, vol les gravacions originals d'unes converses telefòniques d'un narcotraficant. Segons la seva interlocutòria, els DVD amb les gravacions que va entregar la Unitat de Mitjans Tècnics dels Mossos "tenen errors i ratllades perfectament detectables a simple vista".

Segons han informat a Efe fonts pròximes al cas, Aguirre ha entrat cap a les 11.00 hores al complex Egara de Sabadell, que alberga, entre d'altres, l'Àrea Central de Mitjans Tècnics dels Mossos, acompanyat de la secretària judicial i d'agents de la Divisió Econòmica i Tècnica (SITEL) del Cos Nacional de Policia.

El jutge, doncs, s'ha personat al complex amb la finalitat de realitzar una còpia íntegra de les converses en la seva presència i la de la Policia Nacional, i gravar-la en un disc dur per evitar-hi possibles ratllades.

stats