Societat 01/08/2012

Prealerta per risc d'incendi a 22 comarques de la Catalunya Central i el Prepirineu

El perill de foc és més elevat de l'habitual a causa de les altes temperatures i la baixa humitat d'aquest principi d'agost

Acn
1 min

BarcelonaProtecció Civil ha activat aquest matí de dimecres la fase de prealerta del pla especial Infocat pel risc d'incendi a 22 comarques, sobretot de la Catalunya Central i del Prepirineu central i oriental. Són la Cerdanya, l'Alt Penedès, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, l'Anoia, el Bages, el Berguedà, Osona, el Solsonès, la Garrotxa, el Gironès, el Pla de l'Estany, el Ripollès, les Garrigues, la Noguera, la Segarra, el Segrià, l'Alt Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta.

El perill d'incendi no és excessivament alt, però ha augmentat respecte de dilluns passat a causa de l'augment de les temperatures i les baixes humitats relatives.

Protecció Civil recorda que, d'acord amb el decret de mesures per a la prevenció dels incendis forestals, queden anul·lades les autoritzacions per activitats amb risc d'incendi forestal que, segons les condicions específiques establertes en cada cas, estiguin afectades i així n'informi el cos d'agents rurals.

També es fa especial èmfasi en el recordatori de no llençar burilles o llumins des del cotxe encara que semblin apagats i evitar realitzar qualsevol activitat que generi un risc d'incendi.

stats