SOCIETAT
Societat 29/05/2012

Presó per a un home acusat d'assaltar catorze entitats bancàries a Barcelona i rodalies

En total hauria aconseguit un botí superior als 40.000 euros

Acn
1 min
Imatge de l'atracador captada per una càmera de seguretat en una de les entitats bancàries assaltades

BarcelonaEls Mossos han detingut José Antonio J. L., de 33 anys i nacionalitat espanyola, com a presumpte autor de catorze atracaments a entitats bancàries. L'home ha ingressat a presó de forma preventiva per ordre del jutge.

El primer dels fets que se li imputen es remunta al novembre del 2011, quan l'home entra a una entitat bancària i simula voler obrir un compte corrent abans de cometre l'atracament. Després d'aquest hi va haver un seguit de robatoris amb violència que, segons els Mossos, el detingut farà cada cop amb una tècnica més perfeccionada.

Segons la policia, durant els assalts l'home feia ús d'una arma foc que exhibia per intimidar els treballadors i aconseguir els diners. En diverses ocasions s'havia adreçat directament al despatx del director de la sucursal per agilitzar el robatori .

Els catorze cops que se li imputen, un dels quals en grau de temptativa, van tenir lloc entre el deu de novembre de l'any passat i el 15 de maig d'aquest any. La majoria a Barcelona, tot i que també n'hi ha un a Sant Adrià de Besòs, un altre a Santa Coloma de Gramanet i quatre a Badalona.

La policia considera que el botí aconseguit en els cops superaria els 40.000 euros. L'arrestat, al qual li consten nombrosos antecedent per diferents fets delictius, ha passat a disposició judicial i el jutge ha decretat el seu ingrés a presó.

stats