SOCIETAT
Societat 16/07/2012

Presó per a sis dels nou detinguts a Tortosa per un suposat frau en els exàmens per obtenir el permís de conduir

La jutge estableix fiances d'entre 100.000 i 300.000 euros per als propietaris de l'autoescola

Acn
2 min

TortosaLa jutge titular del jutjat d'instrucció número 1 de Tortosa ha decretat presó provisional per a sis dels nou detinguts a la ciutat per un suposat frau en els exàmens per obtenir el permís de conduir. Fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya han informat que tres d'aquestes sis persones han sigut empresonades sense fiança, mentre que per a una d'elles s'ha fixat una fiança de 300.000 euros, i per a les altres dues, de 100.000 euros. Els tres detinguts que poden sortir de la presó sota fiança serien els tres propietaris de l'autoescola. Dos d'ells ja haurien abonat la fiança –de 100.000 euros– durant el dia d'avui i s'espera que el tercer –de 300.000 euros– ho faci en breu. Els altres tres detinguts que han ingressat a presó sense fiança serien dos funcionaris examinadors de la Prefectura de Tarragona de la direcció general de Trànsit i el propietari d'una autoescola de Gandia, involucrada en la xarxa il·legal d'obtenció del permís de conduir.

La jutge ha deixat en llibertat provisional amb mesures cautelars tres detinguts més en l'operació policial que es va iniciar dijous a Tortosa. De moment, es manté el secret de sumari al voltant d'una operació que ha permès desmantellar una xarxa que, presumptament, es dedicava a fer aprovar fraudulentament les proves teòriques del carnet de conduir a ciutadans xinesos.

Les detencions es van produir dijous, arran de l'arribada d'un autocar de xinesos procedent d'Alacant que s'anaven a examinar a Tortosa. Uns trasllats, des de diferents punts de l'estat espanyol, que durant els últims mesos s'havien convertit en habituals.

Els alumnes, que no tenien coneixements de català ni castellà, haurien pagat a les autoescoles tarifes molt més elevades de les habituals per superar les proves. Els examinadors detinguts, en suposada connivència amb els centres, haurien facilitat les respostes a canvi de suborns. Les mateixes autoritats de la direcció general de Trànsit –de la qual depenien els funcionaris detinguts– van posar en mans del jutjat de Tortosa el cas en detectar el suposar frau.

stats