Societat 25/04/2012

Presó sense fiança per a la dirigent de CGT detinguda pels incidents del 29-M

La jutge argumenta que "hi ha risc de fugida i de reiteració delictiva"

Efe
1 min

BarcelonaUna jutge de Barcelona ha decretat avui presó sense fiança per a la secretària d'organització de la CGT a Barcelona, Laura G. R., per la seva suposada participació en un incendi davant la porta de l'edifici de la Borsa de Barcelona durant la vaga general del passat 29-M.

Segons han informat a Efe fonts judicials, la titular del jutjat d'instrucció número 23 de Barcelona ha decretat l'ingrés a la presó sense fiança per a la sindicalista, davant el risc de fugida i de reincidència.

Laura G. R., que va ser detinguda ahir pels Mossos d'Esquadra per la seva suposada participació en aldarulls durant la vaga del 29-M, està acusada dels delictes d'incendi, enrenous, manifestació il·legal, coaccions i desordres públics.

Segons les mateixes fonts, la jutge argumenta la seva decisió d'enviar a la presó la sindicalista perquè hi ha risc de fugida i de reiteració delictiva, especialment de cara a les convocatòries previstes per a la setmana que ve a Barcelona, com el Dia del Treball –1 de maig– o la cimera de presidents de Bancs Centrals Europeus –3 de maig.

La jutge considera que l'acusada, en incendiar uns papers davant de la Borsa de Barcelona, va generar angoixa, va violentar els drets de les persones que hi havia al seu interior i va posar en risc la integritat física de les persones.

stats