Societat 31/05/2012

Presó preventiva sense fiança per a dos dels detinguts dimarts en relació amb el 29-M

Quatre detinguts més han quedat en llibertat amb càrrecs

Acn
1 min

BarcelonaDues de les persones detingudes dimarts pels Mossos d'Esquadra en relació amb els aldarulls que van tenir lloc durant la jornada de vaga general del 29 de maig han entrat a la presó sense possibilitat de fiança. Així ho ha decretat el jutge de primera instància de Barcelona a les onze de la nit d'aquest dimecres. Quatre persones més han quedat en llibertat amb càrrecs.

Pel que fa als cinc detinguts a Barcelona, se'ls imputen coaccions, desordre públic i delictes contra l'exercici dels drets fonamentals. Algun dels detinguts també afronta càrrecs de danys i lesions. En canvi, no ha prosperat la imputació d'organització criminal, segons han comunicat a fonts properes al cas. La fiscalia no ha tirat endavant aquest càrrec, i el jutge tampoc l'ha assumit.

Ara els empresonats hauran d'esperar que decideixi el jutge que instruirà el cas, que serà el del jutjat número 4 de Barcelona. Des de la defensa dels acusats s'ha criticat la decisió del jutge de guàrdia de decretar presó provisional perquè, al seu parer, no hi ha risc de fugida ni possibilitat de repetir el delicte.

stats