SOCIETAT
Societat 20/10/2011

Alavedra compareix davant l'Audiència Nacional per aclarir punts dels informes del cas Pretòria

El jutge manté la causa oberta per a tots els imputats tret de la de l'exarquitecte municipal de Santa Coloma de Gramenet, Lluís Falcon, per a qui la va arxivar. El judici encara pot trigar a celebrar-se pel degoteig de peticions de documents i de citacions.

Acn
2 min

MadridL'exconseller Macià Alavedra ha comparegut aquest dijous passades les 10 del matí davant el jutge per "concretar" algunes informacions que apareixen als informes sobre la suposada trama de corrupció urbanística, segons han apuntat fonts de l'Audiència Nacional que han confirmat que el jutge manté les imputacions a la resta de noms que apareixen al sumari i que el judici no és en cap cas imminent. Segons aquestes fonts, Ruz està rebent les respostes a les seves peticions d'informació a altres països i a la mateixa Agència Tributària i això l'obliga a aclarir punts del sumari amb els imputats.

El passat 4 d'octubre Ruz va emetre diversos requeriments i ordres internacionals per tenir informació sobre operacions que s'haurien produït a altres països. Segons publica aquest dijous el diari El País el jutge estaria aprofundint les investigacions de l'entramat associatiu d'Alavedra i de Lluís Prenafeta i hauria demanat informació a Gas Natural i a Siemens sobre els seus projectes a les plantes d'Escombreras, a Múrcia, i Vandellòs, per saber si van fer d'intermediaris en les adjudicacions de les dues factories.

Segons aquest rotatiu, en aquestes peticions el jutge de l'Audiència Nacional reclama a Gas Natural que detalli els projectes importants que ha encarregat a Siemens des de 1999 i també si va contractar tres assessories afincades a Portugal, denominades Buic, Celery i Survey, que formarien part de l'entramat. Aquestes informacions també apunten que el requeriment a Siemens a través de les autoritats alemanyes fa referència a les mateixes plantes de Escombreras i Vandellòs i reclamen a la companyia que expliqui qui va ser la persona que va prestar els serveis pels quals va pagar a les assessories.

Ruz també ha enviat comissions rogatòries a Andorra, Suïssa i Portugal per aclarir detalls de la informació facilitada per aquests països al llarg de la investigació. En concret, segons aquest diari, Ruz vol que Andorra li enviï justificants que acreditin els ingressos efectuats el 2006 a nom d'una altra imputada, Gloria Torres, que seria l'encarregada de gestionar els interessos al país dels Pirineus. Pel que fa a Suïssa, el jutge reclama el registre de comptes corrents de les societats Buic i Celery, i a Portugal li demana més informació sobre les firmes participades per Alavedra i Prenafeta.

stats