Societat 11/08/2011

Prohibeixen vendre la tauleta Galaxy 10.1 a la UE

à.g.m.
1 min

Barcelona.Nou revés judicial per a Samsung en la llarga i complexa batalla legal que l'enfronta a Apple. Aquesta vegada, la companyia de la poma ha aconseguit una ordre d'un jutge alemany segons la qual la distribució de la tauleta Galaxy 10.1 queda prohibida temporalment en tot el territori de la Unió Europea (excepte Holanda, que té lleis pròpies en aquest sentit). Samsung va presentar el mes passat a Seül aquesta directa competidora de l'iPad d'Apple amb la intenció de comercialitzar-la a l'octubre. Tan directa competidora que, de fet, un jutge de Düsseldorf ha estimat la demanda d'Apple, que considera que aquesta tauleta és una còpia de la seva, i n'ha suspès la distribució prevista.

El retret de plagi és mutu entre els dos gegants informàtics. Mentre Apple diu que Samsung li copia el disseny i les funcions dels iPads, la companyia sud-coreana contraataca amb plets on assegura que pateixen la duplicació del seu software.

La mesura ha disgustat comprensiblement Samsung, segon fabricant mundial de mòbils. Un portaveu de l'empresa explicava: "Prendrem les mesures necessàries per assegurar que els innovadors dispositius de comunicació mòbil de Samsung estan disponibles per a tots els clients a Europa". El mateix plet està plantejat als Estats Units, però les autoritats judicials encara no s'han pronunciat. A Austràlia també tenen conflictes legals oberts, que també s'han saldat amb la impossibilitat de distribuir la Galaxy Tab al país.

stats