Societat 22/07/2011

Proliferen a la Xina botigues senceres d'Apple falses

Una blogaire ha descobert que l'aparició de tres botigues Apple a la ciutat de Kunming amaga en realitat una apropiació de la marca, ja que en realitat són establiments que la companyia no reconeix.

àlex Gutiérrez M.
1 min
Aquesta botiga a Kunming passa perfectament per una Apple Store, però en canvi no apareix en cap llistat oficial.

Barcelona.Les falsificacions de productes Apple són un fenomen corrent, i moltes de les peces fules són originàries de la Xina. Però ahir es descobria un cas en què la peça falsificada no és ni un iPad ni un iPhone, sinó tota una botiga sencera. A la ciutat de Kunming, a la província de Yunnan, es va descobrir que l'aparent Apple Store -amb els seus logotips i amb comercials uniformats i tota la cartelleria habitual- no tenia cap connexió amb la companyia de la poma, que només llista quatre botigues oficials en tot el país.

La capacitat mimètica de l'establiment, de dos pisos i dimensions considerables, era prou grossa perquè fins i tot el personal cregués que treballava per a la companyia comandada per Steve Jobs, segons explica Reuters, que cita la blogaire que ha destapat el cas.

Però no tothom acompleix el treball de falsificació amb tanta precisió. En una de les botigues detectades, al rètol hi deia "Apple Stoer" en comptes d'"Apple Store", una errata que, si més no en una companyia coneguda per un cert perfeccionisme en el disseny, permetia despertar sospites. La resta era convincent: taulells amb la mateixa fusta que les botigues originals, productes engegats perquè els visitants puguin fer-los servir... Hores després de descobrir-se el cas, un dels treballadors assegurava que la botiga podia ser falsa, però que els productes eren autèntics. I que demanarien a Apple que els autoritzés.

stats