SOCIETAT
Societat 24/06/2011

Propera parada: Castelldefels-Platja

Un any després de la tragèdia la normalitat torna al baixador en la celebració de la revetlla de Sant Joan

Acn
3 min

CastelldefelsEl record a les 12 persones que van perdre la vida durant la revetlla de Sant Joan de l'any passat ha sigut ben visible a l'exterior de l'estació de Castelldefels-Platja. Els rams de flors i les cartes als familiars i amics han atret les mirades d'alguns dels centenars de passatgers que la nit d'aquest dijous han fet parada al municipi del Baix Llobregat. Menys dels que s'esperaven, comentaven alguns dels policies i dels agents de seguretat que s'han encarregat de vetllar per la seguretat a les andanes de l'estació. A les 10 de la nit s'ha engegat el dispositiu especial preparat perquè enguany el perill desaparegués del baixador.

17 agents de seguretat, 5 més que el Sant Joan del 2010, i una vintena de policies entre Mossos d'Esquadra i Policia Local han estat vigilant el recinte des de les 10 i fins que a tres quarts d'una de la matinada Renfe ha tancat l'estació. La única incidència que han patit els passatgers han sigut els endarreriments de més d'una hora a les línies R2, R13 i R15 de Renfe com a conseqüència d'un incendi a l'Estació de França. Per la resta, normalitat: els altaveus han funcionat advertint els viatgers que per creuar les vies utilitzessin el pas inferior, i els treballadors de Renfe han indicat el camí que havia de seguir tothom. Ningú ha decidit no seguir aquests consells.

L'acumulació de la gent a les andanes no ha generat problemes per evacuar-los pel pas inferior, i no s'ha hagut de recórrer a l'obertura de la passarel·la superior. Aquesta, com va passar l'any passat, s'ha mantingut tancada durant tota la nit.

L'any passat va ser un Euromed el que va atropellar desenes de persones que intentaven creuar les vies. Enguany, l'Euromed ha tornat a passar, en aquest cas més enllà de les 11, però en aquell moment no hi havia viatgers a l'estació. Només hi eren els agents de seguretat i algun periodista sorprès per la rapidesa del tren i per la manca de soroll del comboi que, sense utilitzar el clàxon, ha passat per Castelldefels-Platja en direcció a Barcelona.

L'últim tren de Rodalies ha arribat quan passaven de dos quarts d'una de la matinada. Diversos centenars de persones han baixat i la majoria s'ha dirigit cap a la platja. Allà, com passa cada any, milers de persones (150.000 segons previsions de l'Ajuntament) han celebrat la revetlla amb improvisades fogueres i, evidentment, pirotècnia diversa. La majoria dels que s'han aplegat a la zona més propera a l'estació eren llatinoamericans i molts compatriotes equatorians, colombians o bolivians de les víctimes de l'accident de l'any passat. "Soc equatorià i la veritat és que és una història amarga que ja s'ha quedat en el passat", explicava el Dani. Pel Juan, que ha celebrat el seu sant a la platja, "la vida continua i ens hem reunit per celebrar aquí un any més la revetlla".

Un ferit per arma blanca

La nota negativa de la nit ha sigut un incident molt a prop de l'estació. Un jove ha resultat ferit per arma blanca, segons ha confirmat la policia, a l'interior d'una botiga de queviures situada molt a prop de l'estació. La nombrosa presència policial ha fet que, en qüestió de minuts, el presumpte agressor hagi sigut detingut i que la víctima hagi sigut atesa pel servei d'emergències mèdiques i posteriorment traslladada a l'Hospital de Bellvitge. Segons la família del presumpte agressor, que, a més, era el propietari de la botiga, un grup de joves ha intentat atracar-los, fet que els joves han negat.

stats