Societat 19/04/2012

Prostitutes del Raval es manifestaran dijous contra la seva criminalització

S'oposen a l'enduriment de l'ordenança del civisme que ha aprovat l'Ajuntament de Barcelona i es manifestaran el proper dijous

Efe
1 min

BarcelonaUna quarantena d'associacions del Raval han subscrit un manifest de rebuig a l'enduriment de l'ordenança del civisme de Barcelona

witter, Facebook i un bloc en el qual reclamen "polítiques públiques en coherència amb les demandes de les dones que exerceixen prostitució, en el respecte dels seus drets ciutadans i fora de tota resposta de caràcter repressiva o policial".

Segons dades de l'associació Genera, el nombre de dones que contacten amb els seus clients als carrers del Raval ha descendit des de l'inici de la crisi econòmica i són menys de 150.

"Aquest enduriment no és una mesura efectiva, ni lluita contra l'explotació sexual, ni protegeix a les dones, i aprofundeix en la desconfiança en la policia i cap als recursos públics als quals poden acudir", ha denunciat Velocci. Algunes de les prostitutes que exerceixen als carrers San Ramon i Robador han reconegut que estan vivint la situació amb "incertesa" i han confessat que viuen atemorides pel seu futur.

La manifestació de dijous que ve, que s'ha convocat amb el lema '26A. Prostitutes Indignades. No Prohibeixis els meus drets: Ja n'hi ha prou de multes, ja n'hi ha prou d'assetjament policial, ja n'hi ha prou de violències', s'iniciarà a les 19 hores al carrer Sant Ramon i finalitzarà a les portes de l'Ajuntament.

stats