Societat 12/02/2012

Protecció Civil allarga l'alerta per l'onada de fred i el fort vent

Es preveuen vents superiors als 90 km/h a la zona del Pirineu occidental a partir d'aquesta tarda. També s'ha emès una prealerta del pla d'emergències per risc d'incendis forestals

Ara
1 min

BarcelonaLa Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat ha ampliat l'alerta Procicat per l'onada de fred i l'avís de vents superiors a 90 km/h al Pirineu occidental a partir de les 19 h d'aquest diumenge. També s'ha emès una prealerta del pla d'emergències per risc d'incendis forestals a Catalunya (Infocat) associat als forts vents a totes les demarcacions, excepte a la Catalunya Central.

L'onada de fred continua rebaixant les mínimes d'aquest hivern, especialment a les zones d'interior de Catalunya i on encalma més el vent.

Les temperatures per sota dels -10 han sovintejat aquest diumenge al matí a nombroses poblacions del Pirineu, Ponent i la Catalunya Central. Destaquen registres com els -16,6 de Das, els -15,3 de Vielha, els -13,6 d'Oliola, els -12,7 de Baldonar, els -12,5 de Sant Pau de Segúries, els -11,9 de Vilanova de Segrià o els -11,7 de Guardiola de Berguedà. Arran de costa i al Prelitoral central, les temperatures no han baixat tant per culpa dels núvols, que han deixat petits ruixats de neu granulada en punts del Maresme, els Vallesos i el Baix Llobregat.

stats