SOCIETAT
Societat 19/07/2011

Protecció Civil activa l'alerta de l'Inuncat per la intensitat de les pluges

La pluja afecta les comarques del Barcelonès, Baix Llobregat, Garraf i el Maresme

Acn
1 min

BarcelonaLa Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat ha activat a les 06.18 hores d'aquest dimarts la fase d'alerta del pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (Inuncat) per la intensitat de la pluja, ja que se superen els 20 mm en 30 minuts a les comarques del Barcelonès, Baix Llobregat i el Maresme. L'alerta s'ha activat perquè es preveu que la pluja es perllongui les properes dues hores, coincidint amb l'hora de màxima mobilitat a la xarxa viària, cosa que pot comportar complicacions de trànsit. Barcelona també ha activat en fase d'emergència el seu pla d'actuació municipal per inundacions (PAM) i Castelldefels ha activat en fase d'alerta el seu PAM per inundacions.

Pel que fa a incidències, cal destacar que el nombre de sortides de Bombers de Barcelona i Bombers de la Generalitat de Catalunya s'ha incrementat en els últims minuts. La Direcció General de Protecció Civil recomana fer seguiment de les informacions meteorològiques, així com extremar les precaucions i seguir els consells d'autoprotecció.

La pluja, que està afectant sobretot les comarques del Barcelonès, Baix Llobregat, Garraf i el Maresme, es pot perllongar durant les properes hores, coincidint amb l'hora de màxima mobilitat viària.

stats