MEDI AMBIENT
Societat 09/01/2011

Protecció Civil manté l'alerta i aquest dilluns s'acabarà de netejar la taca de fuel de davant la costa de Tarragona

Protecció Civil mantindrà activada fins aquest dilluns la fase d'alerta del pla especial d'emergències per contaminació accidental de les aigües marines fins que Salvament Marítim doni per finalitzades les tasques de neteja de la taca de fuel apareguda davant la costa de Tarragona.

Redacció
1 min
Salvament Marítim i Repsol treballen per batre la taca de fuel que s'ha produït prop de la platja del Racó de La Pineda.

SalouLes embarcacions que treballaven per netejar la taca s'han retirat del lloc aquest diumenge al fer-se fosc i, tot i que la major part del combustible s'ha dissolt, aquest dilluns a primera hora hi tornaran per acabar-ho d'inspeccionar. Una primera taca de 100 litres de gasoil apareguda al pantalà de Repsol a Tarragona ha fet saltar l'alarma i ha fet descobrir una segona taca d'entre 5.000 i 15.000 litres prop del Cap de Salou.

Segons les primeres informacions, la primera fuita de fuel, d'uns cent litres, s'ha produït sobre les vuit del matí d'aquest diumenge a la plataforma 11-Salou del pantalà que Repsol té davant la costa de Tarragona. La companyia ha comunicat el vessament a Capitania Marítima sobre un quart de deu i de seguida Salvament Marítim i Repsol han començat a treballar per confinar i recollir el producte vessat. Aquesta taca ha aparegut a uns 300 metres de la Platja del Racó de La Pineda però durant les tasques de neteja s'ha divisat una segona taca d'entre 5.000 i 15.000 litres al Cap de Salou. Davant el risc que aquesta taca arribés a les costes de Salou i La Pineda, Protecció Civil ha activat la fase d'alerta pocs minuts després de les onze del matí.

Finalment, la taca de fuel no ha arribat a la platja. Ara, s'està investigant si l'origen de la taca apareguda davant el Cap de Salou està relacionada amb la fuga del pantalà de Repsol. Al llarg de tot el dia han treballat al lloc un helicòpter i diverses embarcacions de Salvament Marítim, així com 2 embarcacions tipus pelicà mobilitzades per l'empresa Repsol.

stats