Societat 15/07/2012

Protecció Civil manté la prealerta de l'Infocat pel risc d'incendi forestal a onze comarques catalanes

Són l'Alt Camp, Alt Empordà, Anoia, Bages, Baix Camp, Baix Ebre, Conca de Barberà, Priorat, Ribera d'Ebre, Segarra i Terra Alta

Acn
1 min

BarcelonaOnze comarques de les demarcacions de Tarragona, Terres de l'Ebre, Lleida, Catalunya Central i Girona tenen aquest diumenge un risc alt d'incendi forestal, segons ha alertat la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), que manté la fase de prealerta del pla Infocat.

Són l'Alt Camp, Alt Empordà, Anoia, Bages, Baix Camp, Baix Ebre, Conca de Barberà, Priorat, Ribera d'Ebre, Segarra i Terra Alta. Protecció Civil recorda als ciutadans els consells de prevenció davant el risc d'incendis forestals, fent especial èmfasi en no llençar burilles o llumins des del cotxe encara que semblin apagats i evitar realitzar qualsevol activitat que generi un risc d'incendi.Si es divisa alguna columna de fum cal trucar al telèfon d'emergències 112.

Calor moderada i tramuntana a l'Empordà

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest diumenge el cel estarà serè o poc ennuvolat en conjunt, si bé hi haurà intervals de núvols baixos al quadrant nord-est i a la resta del litoral i prelitoral que poden deixar el cel mig ennuvolat . A la tarda és possible algun ruixat aïllat a punts del Pirineu. Pel que fa al vent, bufarà tramuntana, entre fluixa i moderada, a l'Empordà. A la resta del territori bufarà entre fluix i moderat de component oest a l'interior i de component sud i est al litoral durant les hores centrals del dia. Al sud bufarà mestral, entre fluix i moderat amb cops forts fins el migdia.

La humitat serà d'un 60%, tret de ponent on oscil·larà entre el 20-40%. Les temperatures es mouran entre els 23 i 28ºC al litoral i a la vessant nord del Pirineu i entre 27 i 32ºC a la resta.

stats