PROTESTES AL CARRER
Societat 04/06/2011

Els indignats demanen la dimissió de Felip Puig a Barcelona i Valls

Mig miler de manifestants han protestat davant del Departament d'Interior una setmana després de la càrrega de la plaça Catalunya. I 150 més l'esperaven a Valls, vestits de negre i amb la cara pintada de blanc

Acn
2 min
La protesta a Valls per demanar la dimissió de Felip Puig / ACN

BarcelonaEls indignats persegueixen el conseller d'Interior, Felip Puig, allà on va des de la càrrega de la plaça Catalunya de la setmana passada. Ahir, unes 40 persones van tallar un dels carrers que envolten l'Auditori de Barcelona perquè s'hi celebrava l'acte central de la Festa de les Esquadres dels Mossos. I, aquest dissabte, les protestes s'han produït a Barcelona, amb una manifestació que s'ha acabat davant de la conselleria, a Valls, on 150 indignats esperaven Puig en una visita a Valls.

A la tarda, uns 500 "indignats" s'han aplegat davant del Departament d'Interior per reclamar la dimissió de Puig una setmana després de la càrrega policial, que va deixar més d'un centenar de ferits.

La marxa de protesta ha sortit de la plaça de Catalunya pels voltants de les set del vespre i ha recorregut la Gran Via fins al carrer Diputació, on hi ha la seu de la conselleria d'Interior. A les portes del recinte, fortament custodiat pels Mossos d'Esquadra, els indignats han fet una cassolada, han cridat consignes contra Puig i han llegit un manifest que ha qualificat de "desproporcionada" la càrrega policial del divendres 27.

I, al vespre, Puig ha estat escridassat a Valls per segon cop en una setmana, ja que dissabte passat ja va ser rebut amb una cassolada a la capital de l'Alt Camp, l'endemà de l'operació de "neteja" a la plaça Catalunya. Avui, uns 150 indignats li han tornat a demanar la dimissió quan hi ha arribat per assistir a la 28a Nit dels Premis Ciutat de Valls.

Havia de ser una protesta silenciosa, i els que hi participaven anaven vestits de negre i amb les cares pintades de blanc. Però quan ha arribat el conseller, no s'ha aconseguit mantenir el silenci i hi ha hagut una escridassada. Algunes pancartes li atorgaven irònicament "el premi a la millor acció de neteja".

Hores abans, Puig havia visitat la Festa de la Cirera de Paüls, al Baix Ebre, on també l'esperaven una vintena de manifestants.

stats