Societat 06/06/2013

Protocol escolar contra la malnutrició infantil

Només a Barcelona, 2.100 nens que podrien tenir problemes

S.s.
1 min
A Barcelona han rebut beca menjador 15.409 nens.

BarcelonaLa consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va anunciar ahir que el seu departament està treballant en l'elaboració d'un protocol de detecció i actuació en escoles i instituts en casos de malnutrició infantil. En resposta a una pregunta parlamentària del PSC, Rigau va explicar que es partirà dels protocols que ja existeixen en ciutats com Girona, Badalona i Barcelona per tal de detectar casos greus de necessitats alimentàries entre els escolars.

El protocol impulsat a Barcelona aquest curs, que es podria prendre com a referència per al dispositiu català, s'ha articulat a través de comissions socials, formades per la direcció del centre escolar, membres de l'equip d'assessorament psicopedagògic (EAP) del centre i treballadors de serveis socials. Aquestes comissions -una per centre- van detectar 2.100 nens que podrien tenir problemes, que es van derivar a serveis socials, i finalment es van concretar en 740 casos greus.

Es tractava de nens que no havien demanat la beca menjador perquè la situació de precarietat alimentària els havia sobrevingut amb el curs començat -per la pèrdua de feina dels pares, per exemple- o que tenien beca però no podien afrontar la part del preu del menjador que no queda cobert per l'ajut. A part d'ampliar aquestes ajudes, els serveis socials van donar una resposta personalitzada a cada cas, que en ocasions va incloure la donació directa d'aliments, segons el gerent del Consorci d'Educació de Barcelona (CEB), Manel Blasco.

stats