Incendis forestals
Societat 24/07/2012

Puig demana als Mossos que s'analitzi l'ADN de la burilla que va originar el foc de Portbou

En declaracions a RAC1, el conseller d'Interior explica que es farà tot el possible per identificar els culpables dels incendis

Ara
2 min
El conseller d'Interior, Felip Puig

BarcelonaEl conseller d'Interior, Felip Puig, ha demanat als Mossos d'Esquadra que "s'intenti fins i tot la investigació genètica per identificar el possible ADN" de la burilla que podria haver original el foc de Portbou. En declaracions a 'El món a RAC1', Puig ha lloat la tasca dels Agents Rurals, que ha qualificat de "magnífica", i ha destacat que han aconseguit arribar "fins al punt d'identificar la punta de cigarreta que podria haver iniciat el foc". Tot i que és conscient que "no serà fàcil" trobar els culpables de l'incendi, assegura que s'intentarà, fins i tot a través de l'anàlisi genètica.

D'altra banda, el conseller s'ha mostrat "partidari" de "parlar" de la possibilitat d'endurir les penes per negligències o imprudències: "No em sembla malament la reflexió, perquè produeix una estrebada al nostre sistema de valors". En la seva opinió, però, els mecanismes existents actualment ja permetrien ser "una mica més exigents". En aquest sentit ha subratllat: "Rebem poques denúncies de gent que ens envia una foto a través del mòbil per avisar que un cotxe ha llançat una cigarreta per la finestra". Puig a recordat que això seria suficient per "instruir una denúncia de trànsit o fins i tot elevar-ho al fiscal perquè estudiï si pot ser constitutiu d'un cert acte d'imprudència que pugui tenir caràcter penal".

Puig ha lamentat també que Catalunya és "un dels pocs països on veus els vorals de les carreteres carregats de burilles, llaunes i ampolles", i ha afegit: "Em sembla poc propi d'un país civilitzat i modern que acceptem amb normalitat que un cotxe abaixi la finestra i llanci una burilla". Per això, ha criticat el "tantsemenfotisme" i ha considerat que "val la pena" estudiar noves mesures per evitar casos com aquests.

stats