PROTESTES AL CARRER
Societat 16/06/2011

Puig es compromet a comparèixer al Parlament per donar explicacions sobre el dispositiu de la Ciutadella

El conseller d'Interior s'ha reunit amb els portaveus parlamentaris dels partits i ha anunciat que enviarà un informe detallat sobre els fets a la mesa

Efe
1 min

BarcelonaEl conseller de l'Interior, Felip Puig, compareixerà d'aquí a pocs dies davant la comissió parlamentària de seguretat per donar detalls dels incidents registrats aquest dimecres durant l'intent de bloqueig dels accessos al Parlament que van protagonitzar els indignats i els incidents que s'hi van produir.

Després que aquest matí el PSC hagi demanat la seva compareixença al Parlament perquè expliqui el dispositiu policial per protegir els diputats, que van ser increpats, amenaçats i van rebre empentes, Puig s'ha reunit aquest dijous a la tarda en una de les sales de la cambra catalana amb representants dels grups parlamentaris.

Fonts de la conselleria de l'Interior han avançat que Puig sol·licitarà personalment comparèixer davant la comissió d'Interior del Parlament, per explicar els detalls dels incidents viscuts ahir, que va obligar molts diputats i membres del Govern a entrar a la cambra amb furgons policials o fins i tot amb helicòpter.

A la reunió d'aquesta tarda amb Puig han assistit Miquel Iceta (PSC), Enric Millo (PP), Dolors Camats (ICV-EUiA), Anna Simó i Oriol Amorós (ERC), Albert Rivera (Ciutadans), Alfons López Tena (Solidaritat Catalana per la Independència) i Jordi Turull (CiU). L'oposició ha retret la falta d'eficàcia del dispositiu preparat ahir per Interior i el conseller s'ha "disculpat", segons ha indicat Oriol Amorós en declaracions als periodistes després de la trobada.

stats