Societat 01/03/2012

Puig demana als manifestants pacífics que aïllin els "violents"

El conseller d'Interior parla de "grups violents organitzats" que aprofiten les manifestacions per causar aldarulls

Acn
1 min
El conseller d'Interior, Felip Puig / ACN

BarcelonaFelip Puig, conseller d'Interior de la Generalitat, ha demanat aquest dijous al matí als manifestants que surten al carrer amb voluntat d'expressar les seves queixes legítimes que aïllin els "violents" que s'aprofiten d'aquest malestar per causar aldarulls. Puig discrimina, així, el volum majoritari dels manifestants que aquest dimecres han expressat pels carrers el malestar a l'entorn de les polítiques de retallades del Govern, dels "grups violents organitzats" que s'aprofiten d'aquest fet per causar aldarulls.

Aquest dimecres hi ha hagut una dotzena de detinguts en el transcurs d'aquests esdeveniments, dos d'ells, menors d'edat. La majoria passaran aquest dijous a disposició del jutjat. El conseller Puig ha explicat a Catalunya Ràdio que fenòmens que s'han viscut aquest dimecres, com ara destrosses a seus d'entitats bancàries, actes vandàlics com la crema de cotxes o fets com la intimidació a policies, "tenen molt poc a veure" amb el dret de vaga.

Per això ha reclamat que s'aïllin aquests "grups violents organitzats" que, al seu parer, "perjudiquen" el dret de vaga. Puig també ha fet notar la diferència entre "el que va passar al matí", quan hi va haver els aldarulls, i "el que va passar a la tarda", quan hi va haver una manifestació multitudinària que va transcórrer sense incidents.

stats