SUCCESSOS
Societat 30/05/2011

Puig estudia posar microcàmeres als antiavalots

El titular d'Interior torna a defensar la professionalitat de la policia de la Generalitat

Marta Català
2 min

BARCELONAEl conseller d'Interior, Felip Puig, ha presidit avui el Dia de les Esquadres de la Regió Policial Metropolitana Sud on ha anunciat que "el departament d'Interior està estudiant la possibilitat de dotar de microcàmeres alguns efectius de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra".

Puig ha explicat que a través de les xarxes socials es traslladen unes determinades imatges en què, per exemple, "no es veu com a un mosso li van trencar 4 dits d'una mà o a un altre li trenquen el menisc o com lesionen a 37 mossos més". En aquest sentit, el conseller ha explicat que les càmeres permetran oferir una visió més amplia de la situació.

Felip Puig ha recordat que la responsabilitat de les decisions preses és dels responsables polítics i en concret d'ell mateix i que compareixerà al Parlament tan aviat com pugui per donar les explicacions pertinents.

El titular d'Interior ha posat sobre la taula el debat sobre l'ús dels espais públics. Puig ha explicat que "he encarregat fa unes setmanes als serveis jurídics del departament que hi treballin per a veure què podem fer per homogeneïtzar i ordenar les diferents iniciatives que han tingut ja alguns ajuntaments".

Durant el transcurs de l'acte, el conseller ha dit que celebracions com les d'avui són un "reconeixement , una reafirmació i un agraïment als Mossos d'Esquadra" i ha demanat que no es posi permanentment en dubte "la feina, la qualitat, la solvència i l'entrega de la policia del país".

Avui s'han lliurat 225 felicitacions a personal administratiu i membres del Cos de Mossos d'Esquadra i 68 felicitacions a ciutadans i membres d'altres cossos policials.

A la celebració del Dia de les Esquadres, també hi han assistit l'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz; el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Salvador Jorba; el director general de la Policia, Manel Prat i el subdirector operatiu de la Policia, Josep Milán entre altres autoritats.

stats