Societat 26/07/2012

Puig admet retallades però nega que hagin condicionat els treballs contra el foc a l'Empordà

El conseller d'Interior demana "màxima prudència" davant l'elevat risc d'incendi

Ara
2 min
Puig diu que els violents són joves a qui "no els falta de res"

BarcelonaEl conseller d'Interior, Felip Puig, ha admès aquest dijous que les retallades "poden haver afectat algun recurs", però ha negat que això hagi tingut cap influència en el dispositiu contra el foc a l'Alt Empordà. "És possible que alguna de les exigències de contenció pressupostària pugui haver afectat algun recurs però, si aquesta circumstància es dóna, els Bombers la supleixen i no aflora quan es declara un incendi, així que en cap cas queda afectada l'eficàcia", ha assegurat el conseller. Puig ha defensat que no hagués estat lògic no reduir el pressupost a Bombers, quan s'estan retallant ja en temes socials importants. El conseller ha defensat que els efectius mobilitzats han estat suficients.

El conseller d'Interior ha demanat, també, màxima precaució i prevenció davant una situació generalitzada d'elevat risc d'incendi a tot el país. Ha explicat que hi ha 31 comarques catalanes en risc d’incendi elevat i que la situació continuarà demà. "Estem en una tensa espera", ha especificat Puig, que ha concretat que confia que el foc de l'Alt Empordà estigui controlat durant aquest dijous.

El titular d'Interior ha posat com a exemple de l'alt risc, els cinc incendis que s'han declarat aquesta tarda a la zona de Girona (a Roses, Sant Llorenç de la Muga, Llagostera, Begur, i Massanes), que ja estan controlats. Davant d'aquesta situació complexa, el conseller ha anunciat que el departament d'Agricultura ha decidit restringir l'accés a espais naturals protegits on existeix aquest risc elevat d’incendi, com el Parc Natural del Montsant, i ha dit que s’està valorant si cal restringir l’accés en algun espai més.

Puig ha insistit, també, a demanar "màxima prudència" a la ciutadania i ha demanat que no es tiri cap burilla per la finestra del cotxe. "Espero que hi hagi molta gent que comenci a modificar comportaments irreflexius i clarament incívics, que esdevenen responsables de situacions com les que hem viscut", ha assegurat el conseller.

stats