L' APARADOR CUINA RESTAURANT
Societat 23/07/2011

Quinoa de quilòmetre zero

Josep Sucarrats Director De Cuina
1 min
Quinoa de quilòmetre zero

Diu l'enciclopèdia: "Quinoa. Planta del gènere Chenopodium , de la família de les amarantàcies, conreada principalment per la seva llavor comestible. Es pot conrear als Andes i a l'altiplà andí fins a una alçada de 4.000 metres". Que lluny que ens queda, tot plegat! I malgrat tot, Quinoa és també el nom d'un dels restaurants catalans més compromesos amb la filosofia del quilòmetre zero.

Fa una dècada que Matías Fernández batalla per oferir als seus clients una cuina de nivell amb ingredients de màxima proximitat. Ara, havent renovat el local, ha afinat tant la proposta que ha eliminat la carta i serveix només tres menús absolutament ajustats als productes de temporada. Ecològics, si pot ser.

Ous eco , escuma calenta de fesols del ganxet, ceba i tòfona d'estiu. Pollastre de pota negra -també eco - amb samfaina, gambes i fruits secs garapinyats. Peix del dia -sempre salvatge i de les llotges de Tarragona o Cambrils- cuinat segons la inspiració…

No us preocupeu per maridar-ho. La carta de vins té 115 referències, bàsicament de les DO de l'entorn de Falset, començant, esclar, per les del Priorat i el Montsant.

stats