Societat 05/09/2012

Quinze artistes actuaran en una gala benèfica al Liceu per la gent gran

Andreu Buenafuente, Montserrat Carulla, Miguel Ríos, Peret, Tricicle i Gerard Quintana actuaran el 30 de setembre en una gala solidària al Liceu a favor d'ajudar les persones grans aïllades

Ara
2 min
Presentació de la gala benèfica, amb la presència d'Albert Om / XAVIER URREA

BarcelonaLa soledat és un problema de tots, però les persones grans són les que en pateixen més les conseqüències, i l'ésser humà té el potencial de transformar la societat. Amb aquest punt de partida, l'organització Amics de la Gent Gran organitza una gala solidària que tindrà lloc el 30 de setembre (a les 20 hores) al Gran Teatre del Liceu, per sensibilitzar la població sobre una situació que pateixen milers de persones grans a Catalunya i per encoratjar la societat a eradicar aquesta situació.

Amb el crit d'esperança 'No esteu sols!', aquesta gala benèfica busca aconseguir recursos per contribuir a l'acció social de l'entitat, que enguany arriba als 25 anys de trajectòria. Els beneficis de la venda d'entrades de l'acte es destinaran íntegrament a expandir la tasca d'Amics de la Gent Gran a cinc noves poblacions de Catalunya.

L'espectacle benèfic s'ha presentat aquest dimecres al migdia a l'Espai Liceu amb l'assistència del periodista Albert Om, presentador de la gala, el cantant Peret, que hi actuarà, i la Maria, beneficiària de 87 anys d'Amics de la Gent Gran, que ha explicat la seva experiència personal amb l'entitat. "Val la pena destinar recursos, sobretot en aquesta època, a les persones grans que ho necessiten", ha explicat Albert Om, que ha destacat la tasca de voluntaris i voluntàries per fer companyia a les persones grans que es troben soles. "Hem d'estar agraïts a la gent gran", ha afirmat Peret.

En aquesta presentació també hi ha intervingut Oriol Alsina, director gerent d'Amics de la Gent Gran, que ha destacat la importància de sensibilitzar i mobilitzar la societat per acabar amb el problema de la soledat no volguda i l'aïllament social de les persones grans. També ha parlat Josep Ollé, director de l'àrea d'Acció Social de la Fundació La Caixa, entitat col·laboradora de la gala solidària, i Daniel Barro, cap de premsa de Volkswagen-Audi Espanya, empresa col·laboradora. Ollé ha destacat la importància de les persones grans en la transmissió dels valors i ha ressaltat el paper actiu que tenen i han de tenir a la nostra societat. Per la seva banda, Barro ha assegurat: "Les empreses hem de ser conscients que hi ha gent que ho passa malament i les hem d'ajudar".

Com Peret, 15 artistes de diverses disciplines artístiques –música, teatre, pintura i humor– i diverses generacions pujaran a l'escenari del Liceu de manera desinteressada. Aquestes seran les actuacions:

  • L'humorista Andreu Buenafuente
  • Les actrius Montserrat Carulla, Vicky Peña i Miranda Gas: tres generacions diferents a dalt de l'escenari
  • El cantant Miguel Ríos amb el pianista Jaume Vilaseca
  • El cantant Peret
  • Els cantants Gerard Quintana i Jordi Batiste (Els Miralls de Dylan)
  • El grup Gertrudis
  • La companyia Tricicle
  • La cantant Lídia Pujol
  • La companyia T de Teatre amb el pianista José Alberto Medina
  • La pintora Virgínia Vidal

Les entrades per a aquesta gala solidària estan disponibles a Ticketmaster, al telèfon 902 15 00 25 i als terminals ServiCaixa de La Caixa.

Els preus de l'entrada general van dels 20 als 45 €. També hi ha la possibilitat d'adquirir les anomenades entrades amb cor (fila 0), amb un preu de 150 €, per veure l'espectacle des dels millors seients de platea (files 1, 2, 3 i 4) i contribuir de manera extraordinària a la iniciativa.

stats