Societat 24/07/2011

RAC1 afrontarà l'estiu amb la graella pràcticament intacta

Els mateixos programes i en algun cas fins i tot els mateixos presentadors. RAC1 estrena demà la temporada d'estiu amb un únic canvi destacat: No hi som per festes , amb Jordi Beltran, arracona La nit a RAC1 .

Albert Castellví Roca
3 min
Les cares de l'estiu a rac1 Núria Riquelme, al centre, presentarà El món a RAC1 fins al 2 de setembre. Altres veus habituals de cada estiu  tornaran a les ones, mentre que els Òscars, Quim Morales i Jordi Margarit continuaran apareixent durant les  pròximes setmanes, perquè han deixat enregistrades les versions estiuenques dels seus programes.

Barcelona.Si alguna cosa funciona, val més no tocar-la. Aquesta màxima sembla haver guiat la planificació de l'estiu a RAC1: després de tancar la temporada com a líder a Catalunya, l'emissora ha dibuixat per a les pròximes sis setmanes una graella gairebé calcada a la que ha mantingut durant la temporada regular.

Com ja és habitual, Núria Riquelme es posarà, a partir de demà i fins al 2 de setembre, al capdavant de l'equip d' El món a RAC1 , que endarrerirà una hora, fins a les 7.00, el seu inici. El programa comptarà, entre d'altres, amb una secció de cuina conduïda per Màbel Martí i una sobre curiositats del món animal amb Sara Loscos. També hi col·laboraran Pau Garcia-Milà, que oferirà consells a futurs emprenedors, i Jordi Graupera, amb un espai sobre els grans bestsellers de la història. Jordi Gràcia, exredactor d'esports de l'emissora, tornarà a RAC1 durant aquest estiu, i posarà cada dia Un final amb Gràcia a El món .

Els migdies portaran fins a l'extrem la voluntat de canviar el mínim possible el que ha funcionat durant l'any: tant La competència com La segona hora continuaran a l'estiu amb els mateixos presentadors. Òscar Andreu i Òscar Dalmau han deixat enregistrades les 30 emissions de La competència. Especial 50 anys , que cada dia, de 12.00 a 13.00 recuperarà "el millor dels 50 anys" del programa -que en realitat va estrenar-se el 2009-. Però també hi haurà continguts nous, amb seccions pròpies per a cadascun dels personatges habituals del programa.

A partir de la una, Quim Morales conduirà la versió estiuenca de La segona hora , que també ha estat enregistrada i que s'ha proposat, entre altres coses, entendre els manuals d'instruccions de tot tipus de productes i rebre postals dels oients per correu ordinari.

Novetat als vespres

Esther Muñoz tornarà a presentar el Tot és possible de l'estiu, mentre que Marc Serra agafarà un cop més, a partir de les 16.00, les regnes del Versió càmping , que ha preparat per als dimecres un concurs d'imitadors per ampliar encara més el nombre de personatges amb veu al programa. A més, els dilluns farà un Speakers' Corner , que permetrà a qualsevol ciutadà que ho vulgui apropar-se fins a la unitat mòbil del programa, conduïda per Germán Ramírez, per explicar els seus problemes.

L'únic canvi destacat de programació arribarà als vespres: l'esportiu Primer toc s'acabarà mitja hora abans per deixar espai a una versió reduïda de La nit a RAC1 , que presentarà Víctor Vives de 20.30 a 21.00. A partir d'aquesta hora, i fins a les 23.00, Jordi Beltran i Ana Boadas presentaran No hi som per festes . Sergi Pàmies i Quim Monzó tindran seccions dins del programa, que també recordarà músiques i anuncis que "han quedat gravats al subconscient de la gent que treballa" a RAC1, segons Beltran. A més, el programa donarà veu als representants de les joventuts dels partits, per veure "com es plantegen el futur" de la política. Tancarà la programació diària, com és habitual, el Tu diràs , fins a la 1.00.

Cinc hores amb Llucià Ferrer

Si entre setmana El món perd una hora, els dissabtes i diumenges el Via lliure s'avança a les 9.00. Llucià Ferrer conduirà durant cinc hores un espai que buscarà la col·laboració dels oients. D'una banda, celebraran cada dia L'hora del gelat amb tothom que hagi anat a veure el programa a l'estudi, i de l'altra posarà en marxa la creació d'una cançó de l'estiu a partir de les aportacions dels oients. El programa recordarà també, diu Ferrer, "els grans oblidats de l'estiu", com La Casa de las Mantas o Torrons Vicens, i amb l'ajuda d'El Niño de la Hipoteca mirarà de saber com es pot detectar si un nou cantant és "un friqui, un artista o un futur mite".

Abans del Via lliure , com sempre, hi haurà La primera pedra , amb Jordi Margarit, però gravada i de dues hores, de 7.00 a 9.00. La música hi tindrà molt pes, tant amb les sardanes de primera hora com amb la presència diària de grups del panorama musical català. Això es completarà amb un resum dels millors moments de la temporada.

stats