Societat 09/03/2012

L'alcalde de Rasquera considera que la consulta popular sobre la plantació de marihuana és gest de “democràcia real”

Bernat Pellisa està "completament" segur de la legalitat del projecte i reivindica el valor de les polítiques mediambientals que ha impulsat el municipi

Ara
2 min

BarcelonaL'alcalde de Rasquera (Ribera d'Ebre) està convençut que la consulta vinculant a la que se sotmetrà el poble per decidir sobre la plantació de cànnabis és un exercici de "democràcia real" que, a més, ha de servir per cohesionar el poble davant la "fractura social" que hi existeix des dels darrers anys.

En una entrevista al programa '59 segons' de TVE aquest dijous a la nit, Bernat Pellissa es va mostrar "completament" segur de la legalitat del projecte, que ha de permetre cedir uns terrenys del poble perquè l'Associació Barcelonina Cannàbica d'Autoconsum pugui plantar marihuana pels seus socis. Pellissa, que lamenta "certa persecució mediàtica d'alguns mitjans", va subratllar que la plantació de marihuana "en si" és un "tema secundari" i va reivindicar el valor de les polítiques mediambientals que ha impulsat el municipi els darrers anys. Per l'alcalde, la joia de la corona del projecte és la creació d'una empresa pública per fer recerca i interpretació del cànnabis, a la vegada que assegura que el projecte servirà per ordenar i regular un mercat els beneficis del qual ara són per al mercat negre i l'economia submergida, i que permetrà destinar-los a polítiques mediambientals i a crear llocs de treball.

L'Ajuntament de Rasquera convocarà el pròxim 10 d'abril una assemblea popular per consultar als veïns de la població, de forma "vinculant", si accepten o rebutgen el projecte de plantació de cànnabis al municipi que impulsa el consistori juntament amb l'associació d'autoconsum ABCDA. La decisió, segons va informar per carta aquest dimecres l'Ajuntament als habitants del poble, s'haurà de prendre per un mínim del 75% dels vots emesos.

Concretament, la consulta posarà sobre la taula les opcions de tirar endavant les mesures del pla anticrisi, en què s'inclou el projecte de plantació de marihuana, o bé la seva revocació, després de la seva aprovació al ple el passat 29 de febrer.

"La decisió presa a l'assemblea serà vinculant. La pregunta serà sí o no. En cas que guanyi el 'no', es revocarà la decisió presa en el ple extraordinari urgent del passat dia 29 de febrer de 2012. En cas que guanyi el 'sí', es durà a terme el projecte aprovat", conclou la missiva enviada als veïns pel govern que encapçala l'alcalde republicà.

stats