SOCIETAT
Societat 17/07/2012

Recoder xifra en 229 milions l'impacte de l'ajust de l'Estat en habitatge i transport

El conseller de Territori i Sostenibilitat critica les mesures del govern espanyol, que considera que són nefastes per a Catalunya

Ara
1 min
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, de qui depèn l'Incasòl.

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha xifrat aquest dimarts en un mínim de 229 milions d'euros el cost que tindran per als catalans els últims ajustos del Govern en matèria d'habitatge i transport. "Parlem d'un mínim, perquè ens falta afegir l'impacte de la reducció de desgravacions per adquisició d'habitatge habitual o l'aplicació de l'IVA en alguns mitjans de transport, ja que amb les dades de què disposem no ho hem pogut calcular", ha explicat Recoder en declaracions als mitjans al Parlament.

El responsable de Territori ha considerat que les mesures del Govern en matèria d'habitatge són "un torpede en la línia de flotació" de la promoció d'habitatge tant en venda com de lloguer, perquè "desapareixen la pràctica totalitat de les ajudes tant per a promotors com compradors". "Critiquem de forma contundent aquesta mesura perquè hi ha moltes famílies excloses del mercat de l'habitatge lliure i necessiten aquestes polítiques públiques", ha afegit.

Recoder també ha carregat contra la creació d'un comitè de coordinació aeroportuària que "no aporta res" i "iguala Catalunya amb la resta d'autonomies". Segons el conseller, "és una espècie d'Aena catalana sense competències, és una comissió per fomentar i promoure, com diuen a Madrid, sense competència real. Manté això del 'cafè per a tots' però amb cafè descafeïnat amb sacarina i llet desnatada".

Pel Govern, aquest comitè és "una gran decepció". Així, Recoder ha volgut subratllar que tenen un "nivell de satisfacció zero, nivell d'insatisfacció absoluta", ja que, segons opina, "no serveix per poder satisfer les necessitats dels catalans".

stats