TAXA FARMACÈUTICA
Societat 23/06/2012

Rècord de vendes a les farmàcies abans de l'euro per recepta

Aquesta setmana s'ha doblat la venda de fàrmacs. L'allau de consumidors abans de l'entrada en vigor del tiquet moderador ha arribat a col·lapsar el sistema informàtic

Lara Bonilla
1 min
FARMÀCIES DESBORDADES
 Hores abans de l'entrada en vigor de l'euro per recepta encara hi havia farmàcies sense el sistema informàtic actualitzat per gestionar la nova taxa, mentre que d'altres ja havien pogut fer proves. Els farmacèutics diuen que s'ha implantat a corre-cuita 
 I sense prou informació.

BarcelonaL'euro per recepta entra en vigor aquest dissabte, però les farmàcies preveuen que serà un dia tranquil perquè els ciutadans que havien de comprar medicaments ja ho han fet durant la setmana per estalviar-se pagar la taxa. "No hi haurà gens de feina perquè tothom ha retirat aquest dies els medicaments que el sistema els ha permès", deia ahir el president del Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya, Jordi de Dalmases.

Les farmàcies catalanes han registrat en els últims dies una allau de compradors, sobretot pensionistes i malalts crònics, que són els que consumeixen més medicaments. Fins al punt que aquesta setmana s'ha venut el doble de fàrmacs que en una setmana normal, i dijous va ser el dia "que es van dispensar més medicaments des que va entrar en vigor la recepta electrònica el 2009", va explicar De Dalmases.

L'allau de consumidors va col·lapsar aquest divendres el sistema informàtic de les farmàcies, que va estar fora de servei de manera intermitent. "En alguns casos no hem pogut dispensar o anava tot molt lent", explicava Luz Rodríguez Alsina, la titular d'una farmàcia al barri de l'Eixample, a Barcelona.

Pots llegir l'article complet a l'ARA Premium.

stats