SUCCESSOS
Societat 08/08/2012

Recuperen el cos del submarinista desaparegut a les illes Medes

Ara
2 min
El jove mort, biòleg marí, es va desmaiar després de baixar 20 metres a pulmó per agafar una aleta.

BARCELONAEl Grup d'Especialistes en Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil va recuperar ahir a la tarda el cos del submarinista desaparegut dilluns a les illes Medes. La víctima, Àlex Lorente, de 37 anys i veí de Barcelona, tenia experiència i coneixia molt bé la zona on va perdre la vida, ja que era biòleg marí i treballava de tècnic del Parc del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter. Cap a les vuit del vespre de dilluns la víctima estava bussejant amb una altra persona a la part sud de les illes Medes quan una aleta va caure a l'aigua i va decidir submergir-se per recuperar-la, en banyador i sense cap plom. El cap de Salvament Marítim a Catalunya, Jaume Zaragoza, va explicar ahir que, com que l'home coneixia la zona i sabia que la profunditat seria d'uns 20 metres, va decidir fer la immersió a pulmó.

Un desmai que va ser mortal

Quan va sortir de l'aigua, el biòleg va trobar-se malament de manera sobtada i va perdre el coneixement. Tot i que l'acompanyant va intentar subjectar-lo -pràcticament ja havia pogut pujar a la barca-, la víctima es va tornar a enfonsar i va desaparèixer sota l'aigua. Els equips d'emergència de Salvament Marítim, dels Bombers, de la Guàrdia Civil, de la Creu Roja i dels Mossos d'Esquadra van iniciar la recerca en aquell mateix moment, però no va ser possible recuperar el cos fins ahir.

Lorente era amant del món marí. Acostumava a submergir-se per treballar, però també en el temps d'oci. El biòleg era un submarinista experimentat, a banda d'especialista en biologia marina. També havia treballat a la Fundació per a la Conservació i Recuperació dels Animals Marins (CRAM) i al Club d'Immersió Biologia. Des de primera hora del matí desenes de persones es van reunir per seguir de prop les tasques de recerca. Des que va començar l'any han mort un total de set submarinistes. Tres morts van ser a l'abril -dues a Palamós i una al Port de la Selva- i tres més entre juny i agost, l'última el dia 3.

stats