Societat 03/08/2012

Recuperen el cos del submarinista mort a la costa del Montgrí

Segons el responsable de l'operatiu de recerca, l'operatiu s'hauria pogut allargar tot el dia a causa de la seva complexitat

Acn
2 min

Torroella de MontgríEls agents del GEAS de la Guàrdia Civil han recuperat aquest divendres al migdia el cos del submarinista mort aquesta setmana en una cova de la cala Ferriol, entre l'Estartit i l'Escala.

Les tasques de recuperació del cos del submarinista s'han reprès aquest matí, al voltant d'un quart de dotze, després que ahir es localitzés el cos però s'ajornés fins avui el rescat. Segons ha explicat el responsable de l'operatiu de recerca, Fernando Aguirre, els treballs haurien pogut durar "una hora o tot el dia", a causa de la seva complexitat. Finalment, el rescat només s'ha allargat uns tres quarts d'hora. Un cop recuperat el cos del submarinista, de 51 anys i veí de Viladecans (Baix Empordà), ha estat traslladat al port de l'Estartit.

El cos del submarinista va ser localitzat aquest dijous al migdia a 45 metres de la cova, propera a la zona de les Coves, al terme municipal de Torroella de Montgrí. La seva desaparició es va produir dimecres passat quan practicava submarinisme amb el seu fill i altres persones. Després de rebre l'avís de Salvament Marítim, la Guàrdia Civil va activar el dispositiu de recerca que ha culminat aquest divendres, poc abans de tres quarts de dotze del migdia.

Segons ha explicat la Guàrdia Civil, ha estat un operatiu d'alt risc dut a terme per integrants avançats del cos. Dos dels submarinistes van localitzar el cadàver del desaparegut a l'interior de la cova, concretament a uns 45 metres de l'entrada.

L'interior de la cavitat era d'una gran perillositat per als agents encarregats del rescat, en tractar-se d'un lloc de molt difícil accés, a més de la nul·la visibilitat de la zona per la presència de fang en suspensió. A banda, la cova no estava cartografiada i no es tenia constància, ni per escoles de submarinisme i per persones de l'indret i per experts de la zona, de la seva exploració.

stats