SOCIETAT
Societat 22/02/2012

El Rei diu als nous jutges que sempre tindran el suport de la Corona si respecten els valors de la Constitució

Els Reis han entregat a Barcelona els despatxos als 186 nous jutges que s'incorporen a la carrera judicial, tres dies abans que el seu gendre, Iñaki Urdangarin, declari com a imputat davant del jutge de Palma per corrupció. El president del Suprem ha assegurat que la Corona té un paper "molt difícil en aquests moments" i que el Rei l'està exercint "de forma exemplar".

Laura Díaz-roig
1 min

BarcelonaEl Rei ha assegurat avui que els jutges sempre tindran el suport de la Corona si respecten els valors de la Constitució. En un acte a l'Auditori, els Reis han entregat els despatxos als 186 nous jutges que s'incorporen a la carrera judicial, amb la presència de nombroses autoritats com els presidents del Tribunal Constitucional i Suprem, el ministre de Justícia i el president de la Generalitat.

El Rei ha dit que la Judicatura és "una institució clau per la convivència" i que els jutges i magistrats tenen "en exclusiva" l'exercici de la funció jurisdiccional.

Ha animat als nous jutges a tenir "sempre presents els principis, valors i drets fonamentals que la Constitució consagra". "En aquest propòsit sempre podreu comptar amb tot el suport de la Corona", ha matisat.

Per la seva banda, el president del Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Dívar, ha volgut destacar que estem en un moment de "crisis institucionals". "No és moralment acceptable la deslegitimació de las institucions en la que vivim", ha lamentat. Ha afegit, a més, que la Corona té un paper "molt difícil en aquests moments" i que el Rei l'està exercint "de forma exemplar".

entregat avui a Barcelona els despatxos als

stats