Societat 05/01/2013

La nit més màgica

Milers de nens reben Melcior, Gaspar i Baltasar a tot el país. "Quan intuïm que el vostre vaixell s'acosta, el nostre port s'omple d'il·lusió", ha dit l'alcalde de Barcelona quan els Reis han arribat al Moll de la Fusta

Ara / Acn
3 min
El rei Melcior, a l'arribada a Barcelona. / PERE VIRGILI

BarcelonaEls Reis d'Orient ja són a Catalunya. Poc després de les 17.00 h, Melcior, Gaspar i Baltasar arribaven al Moll de la Fusta de Barcelona a bord del pailebot 'Santa Eulàlia'. Els ha rebut l'alcalde de la ciutat, Xavier Trias, que ha pronunciat un discurs en què els ha demanat que tinguin en compte tots els nens i nenes, i especialment els que ho estan passant malament. Trias també els ha entregat el pa i la sal, com a símbol d'hospitalitat i benvinguda, i la clau de la ciutat per obrir les portes de totes les cases.

"Quan intuïm que el vostre vaixell s'acosta, el nostre port s'omple d'il·lusió", ha dit Trias dirigint-se a Ses Majestats. L'alcalde també ha volgut destacar que la ciutat de Barcelona "té moltes coses bones, però el més important de tot són els nostres nens i nenes, ells són el futur". El rei Melcior, que enguany s'assembla al primer tinent d'alcalde, Joaquim Forn, s'ha dirigit als nens dient-los que li consta que s'han portat molt bé. El rei Gaspar, per cert, s'assembla al secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego.

El seguici reial s'ha desplaçat per tota la ciutat fins enfilar-se fins la Font Màgica de Montjuïc. En total s'han repartit deu tones de caramels en un any marcat per l'estrena de vestits, dues carrosses i dos personatges nous, l'Ovni i el Robot. Un total de 600.000 persones han anat a veure la cavalcada segons ha informat l'organització.

Tarragona

Ses Majestats han entrat a Tarragona pel Port dels Pescadors, al barri del Serrallo, on els han rebut amb un castell de focs i el so de les sirenes portuàries. Des d'allí, han recorregut bona part de la ciutat, primer en cotxe descapotat i després en les impressionants carrosses que els han preparat els tarragonins. L'alcalde de Tarragona els ha lliurat finalment la clau de la ciutat perquè aquest diumenge a la matinada puguin repartir per totes les llars els regals que han dut. Melcior ha demanat als nens i nenes que s'esforcin cada dia en ser més bons i solidaris i els ha promès que malgrat la crisi seran un any més molt generosos amb tots.

Girona

Els Reis d'Orient han tornat a visitar de nou la ciutat de Girona durant la nit més màgica de l'any. Ses Majestats han repartit 1,5 tones de caramels entre els menuts i no tant menuts que els han esperat pels carrers de la ciutat. Enguany, i com a novetat, la cavalcada ha modificat lleugerament el seu recorregut perquè han finalitzat les obres del carrer Migdia i així, els tres Reis acompanyats dels seus patges han pogut saludar a tots els gironins que s'aplegaven al carrer de la Creu, Sant Francesc o plaça Catalunya fins arribar a la plaça del Vi on han fet els parlaments. Unes 330 persones voluntàries han participat en aquesta cavalcada que ha estat una de les més multitudinàries dels últims anys.

Lleida

A Lleida els reis han arribat a tres quarts de sis de la tarda en tren, amb l'antiga Garrafeta. Melcior, Gaspar i Baltasar han estat rebuts amb una gran cavalcada formada per 12 carroses i amb els elements de la cultura popular de la ciutat, 10 grups d'animació i 7 bandes de música. L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, els ha lliurat les claus de la ciutat perquè puguin repartir-hi tots els regals. Aquest any, com a novetat, en un dels vehicles de la cavalcada s'hi han projectat les imatges de les fotos realitzades al Parc de Nadal de Lleida, el Cucalòcum, on els infants saluden els mags d'Orient.

stats