Societat 05/01/2012

Els Reis d'Orient omplen d'il·lusió els carrers de les ciutats catalanes

Ses Majestats reparteixen caramels entre la mainada en un any marcat per la crisi

Acn
2 min
Ses Majestats a Lleida

Tarragona / Lleida / GironaEls Reis Mags d'Orient han arribat aquesta tarda a les ciutats catalanes. Passades les sis de la tarda Ses Majestats han arribat a Tarragona i han fet la seva entrada a la ciutat pel barri marítim del Serrallo i no per les Escales Reials, que s'estan reformant. Allà els han rebut els timbalers i un castell de focs, el rei Melcior s'ha adreçat als tarragonins més petits i, a continuació, la comitiva ha començat la Cavalcada pel centre de la ciutat.

A Girona els Reis d'Orient han repartit dues tones de caramels a Girona, i tot i el fred, més de 350 persones han participat a la tradicional cavalcada de Reis de la ciutat que ha comptat amb deu carrosses. A les cinc de la tarda, s'ha instal·lat el campament de Ses Majestats als jardins de fora Muralla i, a dos quarts de set de la tarda, les carrosses reials han iniciat el seu recorregut des del passeig General Mendoza fins arribar a la plaça del Vi on els tres Reis d'Orient han fet els seus parlaments i han saludat als gironins que els esperaven.

A Lleida, milers de nens i els seus pares han anat a veureels Reis Mags d'Orient, que han arribat a l'estació a tres quarts de sis de la tarda, on els han rebut l'alcalde, Àngel Ros, i la regidora de Cultura, Montse Parra. Ses Majestats han recuperat el tren de vapor, la popular 'Garrafeta', per arribar a la ciutat, després que l'any passat ho fessin en avió a l'Aeroport de Lleida-Alguaire. Tot i el vent, els més petits han gaudit un any més de la tradicional cavalcada integrada per mig miler de persones i dotze carrosses. Enguany, el pressupost s'ha reduït un 27,7% i s'han llançat 3,5 tones de caramels, mitja tona menys que l'any passat.

stats