Societat 05/10/2011

Renfe flexibilitza els preus de l'AVE

Aplicarà descomptes de fins el 70% i el bitllet de Barcelona a Madrid pot costar 35 euros

Acn
1 min

BarcelonaLa companyia Renfe ha començat a aplicar una flexibilització de les tarifes de l'AVE entre Barcelona i Madrid, amb descomptes que poden arribar fins al 70%. L'assignació de la rebaixa en el preu de cada plaça es farà de forma dinàmica i anirà en funció de com es comporta la demanda. Així, el trajecte entre Barcelona i Madrid pot sortir per 35,30 euros; des del Camp de Tarragona 26,75 euros, des de Lleida 24,20 euros i Barcelona-Saragossa, 19,75 euros. A partir del novembre, el nou sistema de tarifes també s'aplicarà entre Madrid i Sevilla, que pot costar 25 euros.

Després d'un període d'avaluació, Renfe aplicarà aquest nou sistema a tots els seus corredors AVE durant el 2012, introduint importants novetats en la seva estratègia comercial.

El nou sistema d'aplicar tarifes es coneix com el Revenue Management, que és el conjunt de tècniques per a la millora de l'ocupació dels trens i els ingressos. Es basa en l'establiment de preus dinàmics en funció de la intensitat de la demanda i permet ampliar la base de clients. S'alimenta de dades de comportament de la demanda històrica de Renfe i el sector.

La informació sorgeix de la segmentació dels viatgers del tren, de l'estudi de les seves necessitats i preferències i de la capacitat d'actualitzar a cada moment l'oferta i demanda i fer la gestió més rentable de l'inventari de places, segons ha explicat la companyia en un comunicat.

stats