Infraestructures
Societat 06/06/2012

Renfe nomena unilateralment el seu nou responsable

La Generalitat havia bloquejat el nomenament per protestar per l'incompliment del pla d'inversions de Rodalies, però Renfe ha aprovat unilateralment que Miguel Pérez assumeixi el càrrec

Ara
1 min

BarcelonaRenfe ha pres la iniciativa i 48 hores després que se suspengués l'òrgan mixt de coordinació amb la Generalitat, que havia de nomenar el nou president de Rodalies de Catalunya, la companyia ha decidit aquest dimecres aprovar unilateralment el nou càrrec.

Durant una reunió del consell de direcció, Renfe ha aprovat nomenar Miguel Pérez nou president de Renfe a Catalunya en substitució de Miguel Ángel Remacha. Dos dies abans, la Generalitat havia decidit bloquejar el nomenament i no signar el contracte programa fins al 2015. Era la seva manera de protestar per l'incompliment del pla d'inversions de Rodalies, que s'ha executat en un 6,9% malgrat que falten tres anys perquè s'acabi, i per la falta de disposició de l'Estat a executar el compromís de modificació de la llei ferroviària.

Renfe ja va criticar que raons de "caire polític" bloquegessin el nou contracte i el nou nomenament. Aquest nomenament unilateral podria refredar encara més les relacions amb la Generalitat.

stats