SOCIETAT
Societat 15/05/2011

Reparar els danys del terratrèmol de Llorca costarà 70 milions d'euros

La ministra d'Economia, Elena Salgado, ha visitat la zona i ha fet pública la xifra que ha calculat el consorci d'assegurances

Agències
1 min
Els danys als edificis de Llorca podrien costar 70 milions d'euros, segons les asseguradores / EFE

LlorcaLa primera avaluació de danys pels terratrèmols de Llorca que ha efectuat el Consorci de Compensació d'Assegurances està al voltant dels 65 o 70 milions d'euros, ha indicat aquest diumenge la ministra de Economia i Hisenda, Elena Salgado. En arribar a Llorca, Salgado ha matisat que es tracta d'un càlcul "molt inicial", que dependrà al final dels expedients tramitats i de l'avaluació que es faci in situ en cada un dels casos. Salgado ha afegit que comunicarà al president del Consorci la necessitat d'ampliar el termini perquè els damnificats puguin tramitar les reclamacions, que poden presentar també en cadascuna de les asseguradores individuals.



La ministra ha reiterat la solidaritat del govern espanyol i ha insistit que "no s'escatimaran esforços" perquè Llorca "torni a ser el que va ser", amb tot el seu patrimoni artístic i històric, "amb habitatges per a tots els ciutadans" i una activitat com la que tenia abans dels terratrèmols. Salgado visitarà els centres d'operacions i coordinació instal·lats per afrontar les conseqüències dels sismes, recorrerà algun dels llocs danyats i s'entrevistarà amb agents econòmics i socials de la zona.

stats