Societat 05/08/2012

Rescatats cinc excursionistes perduts mentre feien senderisme al Bruc

Un dels membres del grup havia patit una luxació a l'espatlla

Acn
1 min

BarcelonaEls Bombers van rescatar dissabte a la nit un grup de cinc excursionistes al Bruc (Anoia), que s'havien perdut mentre feien senderisme dins del Parc Natural de Montserrat, entre la zona de la Roca Plana dels Llamps i el Coll de les Comes. Els Bombers van rebre l'alerta poc després de les nou del vespre i en l'operatiu hi van participar tres dotacions dels Bombers, incloent-hi membres dels Grup d'Actuacions Especials (GRAE) i un metge del Grup d'Emergències Mèdiques (GEM).

Els van localitzar tres hores després, passada la mitjanit, i el grup presentava signes clars d'esgotament, després de passar més de 12 hores a la muntanya. Després de rebre l'avís, el personal dels Bombers de la Generalitat es van dividir en tres per començar la recerca des de diversos punts, pentinar el màxim de zona disponible i trobar al més aviat possible les persones, que anaven ben aprovisionades d'aigua, menjar i roba. Un dels excursionistes havia patit una luxació de l’espatlla.

Un cop localitzats, a les 00.14 hores, els Bombers van atendre la persona ferida, que ja s'havia pogut col·locar l'espatlla a lloc tot i que estava molt adolorida, i van acompanyar tot el grup fins a l'aparcament on tenien el cotxe.

stats