Societat 15/01/2012

El mallorquí Guillem Gual és un dels dos morts trobats dins el vaixell

Un dels dos cadàvers que els equips de salvament han trobat avui és el del mallorquí de 68 anys Guillem Gual, segons l'agència italiana ANSA. Els dos cadàvers eleven a cinc el nombre de víctimes mortals de l'accident del creuer. Al llarg del matí, s'han trobat supervivents a bord i encara hi ha uns 15 desapareguts

Agències
1 min
Hi ha 17 persones desaparegudes més de 40 després del naufragi

RomaEls cossos de salvament han localitzat dos cadàvers al creuer Costa Concordia que eleven a cinc les víctimes del sinistre, segons ha informat l'agència Efe.

Un d'aquests dos cadàvers trobats a bord de l'embarcació és el mallorquí Guillem Gual, de 68 anys, que estava desaparegut, segons assegura l'agència italiana ANSA.

Mitjans italians com Il Corriere della Sera ja parlen d'un sisè cadàver, tot i que encara no s'ha confirmat.

El nombre de desapareguts en el naufragi del creuer Costa Concordia a l'illa de Giglio són 17, i no una quarantena, com es va dir ahir, segons ha afirmat el president de la Toscana, Enrico Rossi. Es tracta d'onze passatgers i sis membres de la tripulació.

El tercer supervivent detectat dins el vaixell ja ha estat rescatat pels bombers i traslladat a un hospital amb una fractura a la cama. Es tracta d'un membre de la tripulació que havia quedat atrapat en una zona de difícil accés per l'estat i la inclinació del creuer després de l'accident.

Una parella de sud-coreans, de lluna de mel, van ser rescatats de dins la seva cabina durant la matinada. Dos turistes considerats desapareguts han estat localitzats a Roma.

El comandant del creuer, Francesco Schettino, ha estat detingut acusat d'homicidi involuntari i per haver abandonat la nau abans que gran part dels passatgers. La hipòtesi de l'accident és que el vaixell va topar amb unes roques prop de la costa italiana. El capità manté que la roca no va ser detectada pels aparells de navegació.

stats