Societat 21/02/2012

"Resistència, aquí i a València": més d'un miler de manifestants a Barcelona contra les càrregues policials

Una protesta ha donat suport als joves de l'IES Lluís Vives i el seu entorn. Hi ha hagut tensió entre manifestants i els antiavalots dels Mossos a la porta de la Prefectura Superior de la Policia espanyola

Albert Balanzà
1 min
Manifestació de suport als estudiants valencians / ALBERT BALANZÀ

BarcelonaMés d'un miler de joves s'han manifestat aquest dimarts al vespre pel centre de Barcelona en suport dels valencians que han protestat aquests dies a València, primer contra les retallades en l'ensenyament i després contra les càrregues policials que s'han produït. La marxa ha estat tranquil·la i només hi ha hagut tensió al final, davant de la Prefectura Superior de la Policia espanyola. Alguns dels manifestants han intentat acostar-se a la porta i els agents antiavalots dels Mossos que controlen la zona els han empès cap enrere. Hi ha hagut crits i empentes.

"Tots som València", "Resistència aquí i a València", "Advertiment: la cultura educa", "Afavoreix el pensament crític", "Jo també sóc l'enemic" i "Vergonya policial" eren algunes de les consignes que se sentien en aquesta protesta barcelonina i que es llegien en les petites pancartes improvisades que portaven els manifestants.

La marxa ha arrencat de la plaça Catalunya i ha baixat per la Rambla. Inicialment, la Guàrdia Urbana ha tallat el trànsit del carrer Pelai i, després, a la Rambla. Quan han arribat al carrer Ferran, els manifestants han tombat cap a la plaça Sant Jaume. Després d'estar-se un quart d'hora davant de la Generalitat, han enfilat per la Via Laietana per adreçar-se cap a la Prefectura Superior de Policia, màxim òrgan de la policia espanyola a Catalunya.

Durant tot el recorregut, els manifestants han brandat llibres de text, per recordar que els inicis de les protestes valencianes eren contra les retallades en l'ensenyament.

stats