SUCCESSOS
Societat 08/08/2012

Resolt un crim a Tarragona deu anys deprés

L.d-r.
2 min

BARCELONAEls avenços en l'aplicació de noves tecnologies forenses han permès a la Policia Nacional resoldre un crim comès fa deu anys i detenir cinc persones, que ara estan acusades d'assassinat i robatori, i a qui ja se'ls imputaven 79 robatoris amb arma de foc i tres morts.

L'estiu de l'any 2002 uns assaltants van disparar un tret al cap a un empleat del polígon d'Entrevies, a Tarragona, mentre intentaven cometre un robatori. L'arma -una escopeta de canons- es va recuperar amb el vehicle utilitzat per cometre el crim, que els lladres van abandonar en una àrea de servei a l'AP-7, a Roda de Barà. Les investigacions es van iniciar aquell any a partir de petits indicis trobats al cotxe, però l'any 2007 el jutjat d'instrucció número 7 de Tarragona, que investigava el cas, va arxivar provisionalment el cas per falta de proves.

Avenços tecnològics

La Policia Nacional va continuar les investigacions i l'any 2010 va aconseguir identificar plenament quatre empremtes en el vehicle, gràcies a l'aplicació de noves tecnologies forenses dels laboratoris. Els avenços van permetre també confeccionar el perfil genètic dels sospitosos. Una nova recerca als sistemes d'identificació dactilar de la policia va servir per identificar les empremtes i localitzar els sospitosos.

Les detencions dels cinc assaltants es van realitzar en tres fases. Dos d'ells van ser localitzats en una barriada de la localitat alacantina de Villena, on havien fugit després de sortir de presó. Amb anterioritat havien participat en una baralla entre famílies d'ètnia gitana que va acabar amb tres morts. Aquestes dues persones tenien ordres de detenció per complir condemnes pendents per delictes contra el patrimoni. El tercer assaltant va ser localitzat a l'Hospitalet de Llobregat, mentre que el quart i el cinquè eren a la presó de Brians I, on complien llargues condemnes per altres fets. Tots cinc estan acusats d'un delicte d'assassinat, de robatori amb violència, associació criminal, robatori de vehicle i tinença il·lícita d'armes.

stats