SOCIETAT
Societat 31/05/2011

Restablert del tot el servei de l'AVE entre Madrid i Barcelona

Des que es va produir l'accident a primera hora de dilluns, els trens circulaven per una única via al tram més proper a Saragossa. Sobre les 4.30 h, les dues vies han quedat operatives

Agències
1 min
Un tren AVE va descarrilar dilluns a primera hora a Calatayud / EFE

BarcelonaEl gestor de les infraestructures ferroviàries Adif ha restablert la circulació habitual en la línia d'alta velocitat entre Madrid i Barcelona que havia quedat interrompuda a les 07.15 h de dilluns, quan es va produir el descarrilament d'un tren Avant a l'entrada de l'estació de Calatayud, a prop de Saragossa, segons ha informat una portaveu de l'operadora.Un centenar de persones d'Adif i Renfe han treballat durant la nit per restablir el servei, que en part havia estat mantingut des de les 9 h de dilluns per una de les vies.



Sobre les 4.30 h d'aquesta matinada, les dues vies han quedat operatives, després que els tècnics d'Adif hagin retirat el tren, hagin comprovat els treballs d'encarrilament i hagin verificat que la infraestructura, que va quedar escassament danyada, estigui del tot reparada.



L'accident, en què no es van produir danys personals, va tenir lloc en entrar el tren a l'estació, i no va provocar ferits "perquè circulava a molt baixa velocitat", ha indicat la mateixa font. Segons Adif, un dels eixos d'un vagó va sortir de la via i va quedar totalment fora del carril.Renfe va usar mitjans alternatius per transportar els viatgers en els serveis de mitja distància, que habitualment cobreixen els trens Avant d'alta velocitat.

stats