Societat 21/03/2012

Renfe culpa "uns rosegadors" dels retards de mitja hora a la línia de Portbou

Els animals haurien fet malbé un cable de fibra òptica del sistema de senyalització i ha calgut donar pas als trens de forma manual

Acn
1 min

Sant Miquel de FluviàLa línia R11 de trens regionals entre Portbou i Barcelona ha funcionat des de primera hora del matí i fins a les 10.45 h amb retards de mitja hora a causa d'una incidència tècnica aliena a l'explotació ferroviària. Concretament, els tècnics d'Adif han comprovat que un cable de fibra òptica presentava danys causats probablement per rosegadors a diversos punts. Això ha obligat a canviar un tros de cable considerable, cosa que ha allargat les tasques d'arranjament de la línia fins a tres quarts d'onze. Han resultat afectats tres trens, dos que provenien de Portbou i de Figueres i un altre que sortia de Barcelona. La incidència s'ha detectat poc abans de començar el servei. Concretament, s'ha registrat una ocupació de circuits, fet que de forma automàtica atura el sistema com a mesura de seguretat.

A partir d'aquest moment, el sistema automàtic de senyalització queda anul·lat, i s'ha de donar pas als trens de forma manual, fet que comporta retards.

En paral·lel, els tècnics d'Adif han inspeccionat l'àrea de la incidència, entre les estacions de Sant Miquel de Fluvià i Flaçà. Ha estat aleshores que s'han adonat que hi havia un cable de fibra òptica rosegat en diversos punts.

stats