IMMIGRACIÓ
Societat 13/12/2010

Reus prohibirà per decret l'ús del burca a les instal·lacions municipals

El decret atén les consideracions de l'informe de secretaria amb data 21 de juliol de 2010 sobre la potestat reglamentària municipal en relació amb l'ús de peces que impedeixen la identificació de les persones als espais públics

Efe
1 min

ReusL'alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez (PSC), ha signat un decret d'alcaldia pel qual s'inicia l'expedient de modificació de l'ordenança municipal sobre l'ús de les vies i els espais públics, amb l'objectiu de prohibir el vel integral -burca i nicab- als equipaments municipals.

Fonts del consistori han informat que el decret atén les consideracions de l'informe de secretaria amb data 21 de juliol de 2010 sobre la potestat reglamentària municipal en relació amb l'ús de peces que impedeixen la identificació de les persones en edificis municipals i altres espais públics.

En aquest sentit, el decret d'alcaldia resol elevar al ple municipal una proposta de modificació d'aquesta ordenança per "garantir la seguretat dels ciutadans als equipaments i serveis públics".

L'esmentat decret qualifica d'infracció lleu de l'ordenança accedir o quedar-se als locals, instal·lacions o equipaments municipals amb vel integral, passamuntanyes, casc integral o altres vestimentes o accessoris que impedeixin la identificació de l'usuari.

El decret arriba després que el ple municipal de Reus rebutgés, el mes de juny passat, una moció per prohibir el burca i el nicab.

stats