Immersió Lingüística
Societat 12/09/2011

Rigau i Gimeno eviten la confrontació i confien que el recurs resoldrà la polèmica

La consellera d'Ensenyament veu "totes les possibilitats" de guanyar el recurs i el president del TSJC diu que personalment li sembla bé la immersió

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaLa consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Miguel Àngel Gimeno, han evitat la confrontació al respecte de la immersió lingüística, en el cara a cara que els ha preparat aquest vespre de dilluns, dia d'inici del curs escolar, el periodista Josep Cuní, en la seva estrena del seu programa 8 al Dia. Els dos han coincidit a opinar que la polèmica ha de resoldre's només per la via judicial.

Rigau ha manifestat la seva confiança en les perspectives del recurs judicial presentat pel Govern a la interlocutòria del TSJC. "Crec que tenim totes les possibilitats de prosperar", ha dit, i ha explicat que l'argumentació de l'Executiu destaca que les sentències en què es recolza la interlocutòria "són prèvies a l'aprovació de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC)", que trasllada el que preveu l'Estatut i la llei de política lingüística sobre la llengua a les escoles.

Per la seva part, Gimeno ha reconegut que les interpretacions judicials permeten "que sigui possible una cosa i també la seva contrària", però ha emplaçat a "debatre-ho tot en el context que toca", que és la via judicial. En aquest sentit, ha explicat que després del recurs del Govern, encara quedarien vies d'acció per a l'Executiu. "La part que no quedi satisfeta pot recórrer a l'àmbit del Suprem i després queden més accions jurídiques que es podrien fer", ha dit.

En un àmbit més personal, preguntat per Cuní sobre si li sembla bé que els seus propis fills hagin estudiat en una escola amb immersió lingüística en català, Gimeno ha respost: "A mi m'ha semblat bé".

stats