Ensenyament
Societat 07/09/2011

Rigau diu que la LEC dóna "tranquil·litat als centres i seguretat jurídica" per mantenir la immersió

La consellera insisteix que el curs començarà dilluns amb total normalitat lingüística i "les regles de joc no es canvien durant el curs"

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaLa consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha insistit avui que el curs escolar començarà dilluns vinent "amb tota normalitat" en l'àmbit de la llengua i mantenint la immersió lingüística en català com fins ara, malgrat la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que donava a la Generalitat dos mesos per fer del castellà llengua vehicular a l'escola.

El Govern preveia presentar avui el seu recurs a la resolució judicial esgotant el termini legal, que acabava a les 15 hores. Tot i que aquest recurs no deixa en suspens la interlocutòria del TSJC, Rigau ha assegurat que la llei d'educació de Catalunya (LEC) "dóna tranquil·litat als centres i seguretat jurídica" per poder mantenir la immersió lingüística en català.

En relació amb si això podria canviar al llarg del curs, si el recurs del Govern és desestimat, Rigau es va reafirmar en la determinació del Govern de no acatar la interlocutòria assegurant que "el curs començarà amb normalitat i les regles de joc no es canvien durant el curs".

stats