Ensenyament
Societat 26/05/2011

Rigau s'acull a l'Estatut i "les normes vigents" per defensar la immersió lingüística malgrat la sentència

La consellera respon al TS que actuarà dins "la legalitat que permeten" aquestes lleis. Recorda que, segons la mateixa sentència, "és la Generalitat qui determina la proporció d'ús" del castellà i el català a l'escola

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaLa consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha respost avui a la nova sentència del Tribunal Suprem (TS) contra la immersió lingüística a les escoles catalanes, advertint que el seu govern "actuarà amb la legalitat que li permeten les normes vigents", com per exemple l'Estatut.

Tot i que ha expressat el seu "respecte" per la decisió judicial, que encara ha "d'estudiar a fons", la consellera ha recordat que "la sentència del TS diu que qui determina la proporció d'ús de cadascuna de les dues llengües és la Generalitat". "I per tant, respectarem aquesta norma", ha apuntat.

La consellera ha al·legat també que la decisió judicial "reconeix", de fet, tant el castellà com el català "com a llengües vehiculars" i ha advertit que la Generalitat s'acollirà al marc legal vigent "en tota la seva aplicació", defensant de forma implícita la immersió lingüística que l'Estatut i les lleis catalanes permeten. p { margin-bottom: 0.21cm; }

"I no volem fer cap altre comentari perquè quan veiem que hi ha qui diu que la immersió lingüística ha estat una broma que ha durat 17 anys, parla per si sol", ha criticat.

stats